in

Наказват младеж, откраднал 11 автомобилни катализатора в с. Каменар

Снимка: Google Street View

Спрямо младеж, извършил кражба на катализатори, е била постановена осъдителна присъда. Това съобщават от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“.

Районен съд – Варна постанови осъдителна присъда спрямо 19-годишен младеж, с която той бе признат за виновен в това, че в периода 21-22 май 2022 г. в село Каменар, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, отнел чужди движими вещи – 11 броя автомобилни катализатори, както и 2 броя акумулаторни гайковерта от две различни марки, на обща стойност 4 880 лева.

Кражбата е извършена от база за авточасти втора употреба, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот – пробиване на отвор в тухлена стена.

19-годишният младеж е осъждан, като настоящата кражба се явява извършена в условията на повторност. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признание на вината от подсъдимия и намаляване с 1/3 на определеното му наказание. 19-годишният младеж следва да изтърпи наказание от една година лишаване от свобода, при първоначален общ режим. Той бе осъден да заплати и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/