in

Фестивал, който носи националната ни идентичност и българския дух –„Листопад на спомените“ Варна

Снимка: Фондация „Листопад на спомените“

Фестивала „Листопад на спомените“ – символ на българския дух и национална идентичност, отново ще оживи Варна на 12 и 13 октомври 2024 г. За двадесет и шести път Дирекция „Култура“ при Община Варна и Фондация „Листопад на спомените“ организират този значим културен форум с международно участие. Събитието ще се проведе в Аулата на Икономическия университет – Варна, като програмата започва в 9:30 ч.

Фестивалът е с конкурсен характер и има за цел да съхрани и популяризира автентичния и обработен български фолклор. В тазгодишното издание ще участват 90 състава, както и индивидуални изпълнители от различни краища на страната. Участниците ще представят разнообразие от български народни песни, танци, обичаи и обреди, които носят в себе си хилядолетна магия и пазят българското културно наследство.

Снимка: Фондация „Листопад на спомените“

„Листопад на спомените“ е събитие, което съчетава традицията с новото творчество и дава възможност на зрителите да усетят неповторимата енергия и душевност на българския народ. Фолклорът, предаван от поколение на поколение, не само запазва националната идентичност, но и вдъхновява нови поколения творци.

Снимка: Фондация „Листопад на спомените“

Тази година фестивалът обещава още по-богата програма, включваща разнообразни изпълнения, които ще покажат богатството на българските фолклорни традиции. Участниците ще се състезават в различни категории, а специално жури ще награди най-добрите изпълнения.

Заповядайте да се потопите в магията на българския фолклор! Фестивалът „Листопад на спомените“ е събитие, което не може да бъде описано – то трябва да се изживее.

Фондация „Листопад на спомените“

Входът е свободен.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/