in

Въздушни удари в центъра на Бейрут: Има убити и ранени

Кадър: Youtube/BBC News

Вчера са извършени въздушни удари в центъра на Бейрут, при което са загинали 18 души, а най-малко 92 са ранените. Данните са съобщени от ливанското министерство на здравеопазването

Според източник от ливанската служба за сигурност поне един високопоставен представител на „Хизбула“ е бил мишена на атаките. Става въпрос за Уафик Сафа, който е оцелял, предава Ройтерс.

Според свидетели поне един от ударите е бил нанесен близо до бензиностанция в гъсто населен жилищен квартал с жилищни сгради и малки магазини.

Кварталът не е бил поразяван от Израел преди и е отдалечен от южните предградия на Бейрут, където се намира щабквартирата на подкрепяната от Иран „Хизбула“.

Израел не коментира инцидента веднага, но армията на страната издаде ново предупреждение за евакуация на южните предградия на Бейрут, включително на определени сгради.

По-рано през деня Израел предупреди ливанските цивилни граждани да не се връщат в домовете си в южната част на страната, за да не пострадат от боевете.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/