in

Почина „най-доверчивото и любопитно мече“ от парка за спасени мечки в Белица

Снимка: Facebook/ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица

Стана ясно, че е починал мечокът Боби от парка за спасени мечки в Белица. Лошата новина съобщиха от организацията днес.

„С натъжени сърца Ви съобщаваме, че мечокът Боби вече не е сред нас. През последните две години той се бореше със сериозно заболяване на кожата. Наскоро здравето му се влоши и се наложи да претърпи операция на главата. След многобройни изследвания и лечения, установихме, че състоянието му е причинено от автоимунно заболяване“, съобщават от парка.

Мечокът Боби е спасен през 2001 година. Той е бивша танцуваща мечка в България.

„Тъй като е спасен в ранна възраст, Боби нямаше белези, останали от носенето на вериги, както останалите бивши „танцуващи мечки“, живеещи в защитеното убежище“, посочват от парка.

Един от най-емблематичните кадри на Боби е как поздравява с лапа.

„Той беше най-доверчивото и любопитно мече, което имаше невероятна връзка с гледачите си, въпреки преживяванията си от миналото. Една от най-интересните му черти беше, че той сякаш забелязваше графика на персонала и поздравяваше любимите си гледачи в началото на всяка смяна. Почивай в мир, прекрасен Боби. Ще ни липсващ много“, пишат от парка за мечки в Белица.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.