in

Равносметката: Ураганът „Милтън“ нанесе щети за милиарди

Колаж: "Нова Варна"

Ураганът „Милтън“ остави след себе си 16 смъртни случая, стотици ранени, както и огромни материални щети, като възстановяването им ще отнеме месеци. Това е равносметката след „бурята на века“ – ураганът „Милтън“, който премина през Флорида тази седмица.

Бедствието опустоши всичко по пътя си, а по данни на застрахователи, размерът на нанесените поражения възлиза на между 30 и 50 млрд. долара.

В четвъртък сутринта бурята от категория 3 измина своя разрушителен път през Слънчевия щат, като уби 16 души и остави милиони без ток.

Но държавата изглежда е избегнала „най-лошия сценарий“, очертан от анализаторите, които в сряда прогнозираха до 100 милиарда долара застрахователни загуби, предава „Ройтерс“.

Сега анализаторите на Fitch изчисляват, че „Милтън“ ще доведе до между 30 и 50 милиарда долара застрахователни загуби, според техния доклад, публикуван в четвъртък, в който се отбелязва, че това ще бъде най-голямата застрахователна загуба след урагана „Иън“ през 2022 г.

Идвайки по петите на урагана „Хелин“ две седмици преди това, „Милтън“ ще увеличи още повече общите застрахователни загуби за застрахователите в щата над 100 милиарда долара за пета поредна година, пишат анализаторите на Fitch.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/