in

Борислав Барийски, „Възраждане“: Варненският район „Одесос“ има нужда от цялостна рехабилитация на улиците и тротоарите

Снимка: Пресцентър на "Възраждане"

Кандидатът за кмет на район „Одесос“ във Варна, издигнат от “Възраждане”, – Борислав Барийски, проведе редица срещи с жителите на района, които споделиха какво е най-належащо да се промени, така че „Одесос“ да върне предишния си облик.

„Един от основните проблеми, за които жителите на района алармираха, бе състоянието на улиците и тротоарите. Абсолютно основателно при това. Още преди началото на кампанията, многократно обходихме по-голямата част от района. Състоянието на улиците е крайно незадоволително – на много места има дупки, кърпежи и усещането е, че този район не е получил нужната грижа, която му се полага.

Вярвам, че с общи усилия – между общинска и районна администрация, ще бъдат набелязани най-критичните участъци и ще бъдат предприети мерки за незабавни ремонти. Недопустимо е в централната част на града да има улици в толкова лошо и неподдържано състояние. През летния сезон туристите посещават основно тази част на Варна и стават свидетели на некачествена инфраструктура, което е недопустимо за европейски, туристически град, какъвто е нашият.“, каза Барийски.

Той коментира и състоянието на тротоарите, които са в още по-окаяно състояние.

„В голямата си част тротоарите в „Одесос“ са разбити, а на места такива липсват. Новите тротоари, с които предишната местна власт се гордее – са пропаднали и на много места е невъзможно да минават майки с колички или инвалиди.

Възрастни хора се спъват и падат. По време на срещите си с варненци получих не един или два сигнала за пострадали хора, които са падали заради изпотрошените тротоари. Все още не са рядкост и случаите на паркирали автомобили върху тротоарите, което нанася непоправими щети върху тях.

Поради тази причина във фокуса на “Възраждане” са малките улици с техните големи проблеми. Опазването на зелената система и оптимизирането на местата за паркиране, така че хората да не са принудени да спират на тротоарите.“, отбеляза още Борислав Барийски.

Борислав Барийски е завършил магистратура – морско право, работил е в системата на МВР и Министерство на правосъдието от 1991 г. до 2007 г. До 2105 год. е работил като юрисконсулт, след което е вписан като адвокат във Варненска адвокатска колегия, където работи до месец август 2024г. Владее три езика и има дългогодишен опит в международните отношения.

Кандидата на “Възраждане” за кмет на Район “Одесос” може да подкрепите с номер 41 на предстоящите частични местни избори за Района. Той е подкрепен и от ИТН.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

С уважение,

Екипът на „Възраждане“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/