in

1-2 дни след Петковден ще остане относително топло: После идва по-хладно време

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

През втората половина на тази седмица времето ще бъде по-хладно в сравнение с първите дни от нея. Леко затопляне се очаква в периода 21-23 октомври.

Предстои дълъг спокоен период с често променлива облачност, почти без валежи и с температури, близки до обичайните за октомври нива. До края на месеца по-голяма вероятност за незначителни есенни дъждове има на 16, 19 и около 25 октомври в изолирани райони на Източна и Южна България. Като цяло обаче, предварителните прогнози допускат суша с минимални сумарни валежи за почти цялата територия на страната, предава Нова телевизия.

1-2 дни след Петковден ще остане относително по-топло с дневни показания на термометрите до 24-25 градуса в обичайно горещите точки у нас. Втората половина на тази седмица ще е по-хладно. От североизток ще нахлува студен въздух, който ще понижи температурите. Около почивните дни призори термометрите ще показват стойности, близки до нулата с предпоставки за слани. Денем ще достига интервала 10-15 градуса.

В периода 21-23 октомври леко ще се затопли. Сутрините ще са мъгливи в ниската част на страната. Денем слънцето ще пробива, а температурите ще са между 15 и 20 градуса. С леки колебания обстановката ще се запази до края на месеца. Няма да липсват и по-упорити есенни температурни инверсии, които ще задържат мъглата сутрин. Подобни ситуации са причина и за концентрация на замърсители в атмосферата.

На 26 срещу 27 октомври предстои да се върнем към астрономическото време – ще върнем стрелките на часовника с 1 час назад.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/