in

Тази седмица тестват BG-Alert в България: Очаквайте съобщение по телефона

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на МВР съобщават, че тази седмица ще има национален тест на Системата BG-Alert.

В четвъртък, в продължение на половин час – от 13:00 до 13.30 часа, ще бъде направена проверка на техническото състояние на Системата BG-Alert. Съобщение ще бъде разпространено до мобилни телефони на територията на цялата страна

На 17 октомври, четвъртък, ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата BG-Alert. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата.

Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.