in

Утре започват ремонтните дейности по ул. „Д-р Пискюлиев“ във Варна

Снимка: Община Варна

На 15 октомври (вторник) започват ремонтните дейности по ул. „Д-р Пискюлиев“ във Варна, научи медия „Нова Варна“. Въпреки това обаче, движението по улицата няма да бъде преустановено.

На 15 октомври (вторник) стартират ремонтни дейности на ул. “Д-р Пискюлиев” в участъка между ул. “Георги Бенковски” и бул. “Христо Ботев”. Улицата няма да бъде затваряна за движение на автомобили. Няма да има и промени в графика и маршрутите на линиите от градския транспорт, информират от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Проектът за основен ремонт на улицата се реализира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите. В него са заложени над 1,3 млн. лв. за нови настилки, тротоари, бордюри и кабелни линии. Ще бъдат създадени условия за движение на хора с увреждания и детски колички. Предвидени са още нови стълбове за улично осветление с лед тела, полагане на нова пътна маркировка, ремонт на отводнителната система.

В сряда и четвъртък (16 и 17 октомври) от 9:00 до 18:00 ч. ще бъде затворен за преминаване бул. „Христо Смирненски“ в участъка между ул. „Мир“ и бул. „Осми приморски полк“ (пред УМБАЛ „Св. Марина“) за довършителни дейности, свързани с полагане на последния пласт от асфалтовата настилка. Ще бъдат пропускани само автобусите на градския транспорт и автомобили със специален режим на движение.

Този участък е последният от бул. „Христо Смирненски“, по който се полага финалният износващ асфалтов слой, след работата по проекта на ВиК.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/