in

Гранични полицаи и митничари откриха голямо количество марихуана в газови бутилки на ГКПП Лесово

Снимка: МВР

Автомобилът, в който е била открита марихуаната, бил управляван от 35-годишен бургазлия. Била скрита в тайник в пода на колата, посочват от МВР. Марихуаната е на стойност около 300 000 лева.

Близо 19 кг марихуана в газови бутилки за метан откриха гранични полицаи и митнически служители на ГКПП-Лесово при проверка на лек автомобил. На 14.10.2024 г. на пункта пристига на изход от страната към Турция лек автомобил с българска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от Бургас. Водачът е пътувал сам.

Дежурният граничен полицай се усъмнил в поведението на шофьора и поискал на колата да бъде направена съвместна щателна проверка. При нея граничните полицаи и митническите служители открили тайник в пода на автомобила. След демонтаж на седалките и премахване на подовата настилка са установени два метални капака на пода на автомобила. Под капаците са открити 3 фабрични бутилки за газ метан – допълнително пригодени за тайници със залепени капаци и без външен достъп до тях.

Снимка: МВР

В тях са установени 39 вакуумирани пакети суха тревиста маса, с общо тегло 18,626 кг., реагиращо при теста на марихуана.

Иззетата марихуана е с общо бруто тегло 18.626 кг и е на стойност около 300 000 лева по цени за нуждите на съдопроизводството. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. Шофьорът е задържан в Гранично полицейско управление – Елхово.

Задържането е извършено в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.