in

Наказват мъж, представил пред полицаи край Варна шофьорска книжка менте

Снимка: МВР

Варненският районeн съд наложи „пробация“ за съзнателно ползване на фалшива шофьорска книжка. Това съобщават от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“. От съда посочват, че 44-годишният нарушител е осъждан.

Неправоспособен водач при управление на лек автомобил „БМВ“ в село от община Аврен е бил спрян за проверка от полицейски екип. Пред служителите 44-годишният мъж съзнателно се ползвал от неистински официален документ – чуждестранно свидетелство за управление на превозно средство по образец на Република Украйна с валидност до 2045 г., издадено на негово име. Експертиза установява, че шофьорската книжка е изработена върху истинска бланка със защитни знаци за тоя вид документ, с пренесени чрез термотрансфериране принтирани данни на лицето, но не е издадена от компетентните органи no надлежния ред, като представлява неистински документ.

44-годишният водач е осъждан. Пред съда той призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, му бе наложено наказание „пробация“ за срок от 6 месеца при две задължителни мерки за изпълнение – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на периодични срещи с пробационен служител. Подсъдимият приема да заплати сторените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.