in

Ремонт от утре: Ограничават движението по част от път I-2 Шумен – Варна

Снимка: Google Street View

От 16 октомври за ремонт се ограничава движението по 5,4 км участък от път I-2 Неофит Рилски – Девня, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за медия „Нова Варна“. От АПИ поясняват, че спирането на трафика е за текущ ремонт на трасето.

От утре – 16 октомври, се ограничава движението по 5,4-километровия участък от първокласния път I-2 Шумен – Варна между Неофит Рилски и Девня в област Варна.

По време на строително-монтажните дейности трафикът ще преминава по обходни маршрути:

От Неофит Рилски за Девня движението по път I-2 ще се отклонява при с. Неофит Рилски по общинския път за Габърница – през пътен възел „Неофит Рилски“ на АМ „Хемус“ до пътен възел „Суворово“ при Девня и обратно на път I-2 Шумен – Варна.

От Девня за с. Неофит Рилски движението по път I-2 ще се пренасочва при Девня по пътен възел „Суворово“ на АМ „Хемус“ до пътен възел „Неофит Рилски“ и по общинския път до с. Неофит Рилски обратно на път I-2 Шумен – Варна.

Очаква се ремонтните дейности в отсечката, при добри метеорологични условия, да завършат до края на годината.

През следващата седмица е предвидено да стартира ремонт и да бъде ограничено движението в още един 11-километров участък от път I-2 Шумен – Варна. Той е между селата Зайчино Ореше и Ветрино в област Варна. За началото на строителните работи и обходните маршрути агенцията ще информира своевременно.

Строителните дейности ще се изпълняват по програмата за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа и са възложени на пътноподдържащото дружество в област Варна, с което АПИ има договор по ЗОП.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира водачите да шофират внимателно, да спазват стриктно пътната сигнализация, правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Гражданите и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.