in

От снощи във Варна тече специализирана полицейска операция: Задържани са 30 човека

Снимка: ОДМВР-Варна

Специализираната полицейска операция е стартирала снощи в 00:00 часа и продължава към настоящия момент, информират от полицията във Варна.

Днес (16 октомври, сряда) на територията на ОДМВР-Варна се провежда специализирана полицейска операция (СПО) с цел противодействие на престъпления против политическите права на гражданите и битовата престъпност.

В 11 часа Драгостин Тодоров, началник сектор в отдел „Охранителна полиция“, изнесе следните данни:

„Полицейската акция, свързана с предотвратяване и пресичане на нарушения с изборното законодателство и битовата престъпност, стартира снощи в 00:00 часа, като в нея участват колегите от „Охранителна полиция“, „Икономическа полиция“ и „Криминална полиция“.

За момента са проверени 621 човека, 455 МПС, образувани са 13 досъдебни производства, 5 бързи полицейски производства, задържани са 30 човека, като трима от тях са обявени за общодържавно издирване, съставени са 34 предупредителни протокола.

В хода на специализираната операция са проверени търговски обекти, заложни къщи, места, за които има оперативна информация, разкрита е и кражба на лек автомобил. Действията на колегите от ОДМВР-Варна продължават и към настоящия момент.“

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.