in

Ще вали ли през почивните дни по Черноморието?

Снимка: Pixabay

Според прогнозата на НИМХ през идните събота и неделя (19 и 20 октомври) е възможно да превали слаб дъжд на места по Черноморието.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните източни райони. В събота и неделя там на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от североизток. Температурите ще се понижат още и през повечето дни минималните ще са между 0° и 5°, по-високи по Черноморието, а максималните – между 11° и 16°. В местата, защитени от вятъра ще се образува слана.

През първите дни от следващата седмица вятърът ще стихне и сутрин на места в низините ще бъде мъгливо. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса.

В сряда облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България ще превали. Ще се повишат и минималните температури.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/