in

Роди се Христо Стоичков Втори

Колаж: "Нова Варна"

Стана ясно, че вчера (16 октомври, сряда) се е родил внук на най-великия български футболист Христо Стоичков.

Христо Стоичков обяви във Facebook, че е станал дядо за втори път. Малкият Христо Жулиен Креспо Стоичков е син на дъщеря му Христина.

Футболната легенда благодари на Бог и обеща, че винаги ще бъде до внука си, който носи неговото име.

По-голямата дъщеря на легендарния футболист – Михаела има момиченце. Миа е родена през 2016 година в Маями.

Тогава майка ѝ съобщи новината във Facebook.

Христо Стоичков Стоичков, популярен още като „Камата“, е световноизвестен български футболист, треньор и почетен консул на България в Испания. Той е признат за най-успешния български футболист в историята, избран в идеалния отбор на България за всички времена, носител на най-престижните футболни награди (Златна топка, Златна обувка), носител на Суперкупата на Европа, Купата на европейските шампиони, Купата на носителите на национални купи, избран в идеалния състав и голмайстор на Световното първенство по футбол 1994 г. в САЩ с отбелязани 6 попадения. Христо Стоичков е трикратен шампион на България с ЦСКА и петкратен шампион на Испания с Барселона, където си извоюва статут на легенда. Избиран е за Футболист № 1 на България 5 пъти (1989, 1990, 1991, 1992, 1994).

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/