in

Мъж в Кентъки, изпаднал в мозъчна смърт, се събудил внезапно на операционната маса, докато лекари се подготвяли да извадят сърцето му

Снимка: Pixabay

Лекари за малко да извадят органите на жив човек в Кентъки, обявен за мъртъв. Мъжът изненадващо отворил очи на операционната маса. Притеснителният инцидент е от 2021 г., а сега Наташа Милър, специалист по консервиране на органи в операционната зала, и Дона Рорър разказват за него.

Пациентът е 36-годишният Антъни Томас „Ти Джей“ Хувър II, който е бил приет в болница Baptist Health в Ричмънд, Кентъки по-рано същия ден след свръхдоза наркотици, каза сестра му Дона Рорър пред изданието NPR.

Рорър си спомни проблясък на тревога, когато брат ѝ бил отведен от интензивното отделение в операционната зала. Спомня си как го видяла да отваря очи, които след това започнали да се стрелкат из стаята.

„Сякаш това беше неговият начин да ни уведоми, разбирате ли: „Хей, все още съм тук“, каза Рорър пред NPR.

Милър си спомня, че в операционната координаторът по случая се обадил на нейния ръководител в KODA за помощ, след като видяли признаци на живот.

В крайна сметка извличането на органи било отменено. Днес Хувър живее със сестра си, която полага грижи за него.

От KODA отричат ​​някога да са инструктирали лекари да извършат подобна намеса срещу жив човек.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/