in

Как вървят изборите във Варна

снимска: Колаж Нова Варна

Стана ясно, че е слаба избирателната активност във Варна днес на частичните местни избори в два от районите „Одесос“ и „Приморски“.

Днес право на глас имат почти 200 хиляди варненци. 86 хиляди могат да гласуват в „Одесос“, а останалите в „Приморски“. 201 избирателни секции са образувани за провеждането на частични избори за кмет на двата варненски района.

Кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ – СДС на варненския район „Одесос“ Георги Недев упражни правото си на глас в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Той заяви, ме е гласувал, за да продължи развитието на централния район в морската столица и призова жителите на „Одесос“ да излязат и да гласуват.

Кандидатът за кмет на район “Приморски” от БСП, Зорница Василева, гласува в 10:00 ч. на 20.10.2024 г. Тя даде своят вот в секция №140 в ПГ по текстил и моден дизайн, бул. „Осми приморски полк“ №113.

„Гласувах за чист и подреден район, за добър стопанин на “Приморски”, за ред и чистота!Гласувах, защото обичам нашия район, защото съм и ще бъда близко до хората, за да продължаваме да решаваме заедно проблемите!“, заяви тя в своя профил във Фейсбук.

Людмила Колева също гласува и обяви това в социалната мрежа фейсбук. „Бързо и лесно е да гласуваш.И наистина важно! Защото вотът ни днес е решаващ за #Приморски и средата, в която искаме да растат децата ни! Нека не позволяваме безвремието и бездействието да продължават! #Приморски има нужда от компетентна и отговорна работа за хората и заедно с хората.“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/