in

Остава в ареста мъж, убил по-малкия си брат с тесла и укрил тялото му в Добрич

Колаж: "Нова Варна"

По искане на Окръжна прокуратура – Добрич 53-годишен мъж, обвинен в убийството на свой познат, остава в ареста. Това съобщават от Апелативна прокуратура – Варна за медия „Нова Варна“.

По искане на Окръжна прокуратура – Добрич 53-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Добрич за престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство, остава в ареста. Съдът уважи като основателно искането на наблюдаващия случая прокурор и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Жертва на тежкото престъпление станал 50-годишният брат на обвиняемия Д.Б. В началото на месец октомври, на неустановена към момента дата, между двамата мъже възникнал конфликт.

Скарването им прераснало във физически сблъсък и 53-годишният нанесъл няколко удара на по-малкия си брат с тесла. В резултат на това, той получил сериозни травми и починал. След като осъзнал случилото се, Д.Б. укрил тялото на жертвата и не подал сигнал за смъртта му. Изясняването на фактите станало възможно в хода на издирването на лицето.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Изясняват се всички факти и обстоятелства около случилото се.

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Апелативен съд – Варна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.