in

Успех: Българският плувец Цанко Цанков ще участва в много тежък плувен маратон в Хавайския архипелаг

Снимка: Facebook/Клуб по плувни спортове " Победа " / KPS Pobeda

Българският състезател се очаква да преплува 50 километра в опасните води на Тихия океан. През последните дни Цанков е тренирал в Черно море в района на Бургас и Царево. Той обяви, че ще вземе допълнителни мерки против акулите и хищните риби според правилата.

Българският плувец в открити води Цанко Цанков заминава за Хавайските острови, където му предстои поредното участие от веригата най-трудни плувни маратони в света – Ocean 7, съобщи мениджърът на състезателя Николай Илиев.

Цанков ще атакува разстоянието от остров Молокай до Хонолулу с дължина около 50 километра в Тихия океан. Това ще стане в периода 8-10 ноември, като се очаква той да плува без прекъсване в опасните води на океана близо 17 часа, предава БТА.

Българинът, който преодоля два пъти над 100 километра в река Дунав в рамките на 13 дни през септември, заминава с оптимизъм за предстоящото си участие в САЩ.

„Не съм във върхова форма, но се чувствам добре. Все още не съм напълно възстановен от 19 септември и 120-те километра в Дунав, но форсирах подготовката и заминавам за Хавай в добро настроение. Там ще имам две седмици, за да свикна с обстановката и да се аклиматизирам. Последните дни тренирах в нашето Черно море в района на Бургас и Царево и очаквам да изпълня целта си, а именно – да завърша успешно за България най-дългия като километри маратон от Ocean 7 в Хавайския архипелаг“, заяви Цанков.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/