in

Дете преби до смърт малко коте и се похвали в социалните мрежи

Снимка: Pixabay

От полицията съобщават, че 14-годишно момче е било задържано в Димитровград. Причина за това е жестоко насилие над животно.

От полицията уточняват, че момчето е удряло до смърт малко коте, след което се похвалило за това в социалните мрежи.

Органите на реда съобщават и за още престъпления, извършени от непълнолетни. Момче на 12 години е откраднало от детска градина в града множество канцеларски материали. Друг 13-годишен пък е откраднал от каса на магазин 160 лева.

Припомняме, че наскоро от Районен съд – Варна бяха съобщили, че се налага наказание на пенсионер във Варна, който убил малки котета на улицата.

Деянието представлява хулиганство – престъпление, наказуемо по чл. 325б, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс.

Съдът наложи на 69-годишния подсъдим наказание от 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години.

Самото деяние е извършено на 21 май миналата година във Варна, като на публично място – в градинка на междублоково пространство в квартал „Владиславово“ подсъдимият умишлено нанесъл удари с пръти и крака по седем малки котета, на приблизителна възраст между един и четири месеца. След това той поставил животните в пластмасова кофа, затворена плътно с капак, вследствие на което им е била причинена противозаконно смърт, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/