in ,

Борислав Гуцанов: Партиите трябва да се обединят около приоритети за страната

Кадър: БТВ

Бъдещето управление трябва да стъпи на обединение по ясни приоритети за развитие на страната. Тази теза застъпи председателят на парламентарната група на БСП и водач на листата на БСП – Обединена левица във Варна и Шумен Борислав Гуцанов в ефира на „Тази сутрин“ в bTV. 

„Кои са приоритетите за развитие на страната ни, които да обединят различните политически партии, които да застанат зад такъв кабинет. За това трябва да говорим. Идеята за експертен или преходен кабинет е единственото спасение в тази сложна ситуация“, заяви Гуцанов. 

По негови думи за БСП – Обединена левица приоритет пред бъдещия кабинет е справедливостта във всичките й форми. Гуцанов даде като пример необходимостта от справедливост в съдебната система, защото не е нормално ВСС с изтекъл мандат да избира нов главен прокурор и председател на ВАС. И допълни: справедливост в областта на здравеопазване, което по Конституцията е безплатно, но на практика не е , справедливост в образованието. Развитието на енергетиката също трябва да бъде задача пред бъдещия кабинет, очерта още водачът на листата във Варна и Шумен. По думите на Гуцанов зеленият преход ощетява страната ни, а затварянето на ТЕЦ-овете може да има много сериозно отражение върху енергийната стабилност на страната ни.

„България има 37 милиона мегават часа потребление. До 2050 нуждите ще бъдат около 120 млн. мегават часа. С какво ще бъдат задоволени тези нужди“, попита Гуцанов. Той беше категоричен, че трябва да се работи и за развитие на ядрената енергетика чрез построяване на АЕЦ „Белене“: „Ще направим ли така че да вдигнем три пъти нашият капацитет, вместо да купуваме ток от Северна Македония?“, попита Гуцанов.

„Първата задача е да има нормално управление и справедливост в страната ни“, постави той първият приоритет пред „БСП – Обединена левица“. Той допълни, че е доста съмнително дали сегашният служебен кабинет е наистина служебен или е на практика политически кабинет на ГЕРБ и ДПС. „Това е една от причините да няма редовно правителство, защото ситуацията устройва две от партиите“, каза още Гуцанов.

Всичко това е възможно с БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА.

На 27 октомври гласувайте с номер 28 в бюлетината. 

Време е за решения!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: БСП Варна

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/