in

Урсула фон дер Лайен пристига в Северна Македония

Кадър: Twitter/ @vonderleyen

Продължава обиколката на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по Западните Балкани. Първо тя посети Албания, където се срещна с премиера на страната Еди Рама.

Днес фон дер Лайен ще посети Република Северна Македония, където ще се срещне с министър-председателя Християн Мицкоски.

По-късно ще отпътува към Босна и Херцеговина. Там ще премине през засегнатия от наводненията в страната район Ябланица, а след това и през столицата Сараево.

Последните 3 спирки от обиколката са Сърбия, Косово и Черна гора, предава БНТ.

Дискусиите около разширяването на Европейския съюз в региона с население от почти 18 милиона души датират отпреди 20 години, като през този период Брюксел дава разнопосочни сигнали.

„Бъдете сигурни, че разширяването ще остане основен приоритет и през следващия ми мандат. Разполагаме с всички необходими инструменти и средства, така че нека започнем добра работа“, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/