in

Жители на „Галата“ обмислят сами да запълнят многото дупки на обходния път в посока „Боровец“

Снимка: Google Street View

Припомняме, че на 21 октомври започна основният ремонт на пътя от „Аспарухово“ за „Галата“, като обходният път е през местност „Боровец“.

Въведени бяха и маршрутни промени в обслужването на линии 17, 17А, 17/46 и 17/60 от понеделник (21 октомври).

Основният ремонт на пътя от „Аспарухово“ за „Галата“ включва участък от 3,4 км от отбивката за местност „Карантината“ до кръстовището с пътя за местност „Боровец“. Стойността на целия проект е близо 9,8 млн. лв. с ДДС.

По ремонтирания участък ще се извърши подмяна на ВиК мрежата, ще се изградят бордюри и двустранни тротоари с ширина от 1,5 до 3 метра и скосявания с цел достъпност, подмяна на настилки, маркировка, улично осветление, кабелни линии, отводняване и др.

Във връзка с големия ремонт и лошото състояние на обходния път, варненец излезе с нестандартно предложение. То гласи следното:

„Добро утро! Върти ми се нещо в главата и бих желал да го споделя с вас. В момента, знаем, държава няма. Няма кой да оправи проблемната отсечка от изхода на Аспарухово до отбивката за Боровец. Мисля си, дали да не съберем по 2 лв., по 5 лв. на човек и да си купим студен асфалт, да напълним поне най-дълбоките дупки, които са опасни за всички ни. В момента даже има промоция за под 18 лв. за чувал студен асфалт. Има ли съгласни с идеята?“, предлага варненец във Фейсбук групата „ГАЛАТА- НАЙ-ДОБРИЯТ квартал на Варна“.

От понеделник започва нов голям ремонт във Варна: Променят маршрути на автобусни линии

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/