in

13-годишно заклещено дете вдигна на крак пожарната

Кадър: Vbox7

Техническа помощ е оказал екип на РСПБЗН-Силистра след сигнал, получен вчера в 17:02 часа. Това съобщиха за медия „Нова Варна“ от полицията.  13-годишно дете си заклещило крака в люлка в Дунавския парк, но с помощта на пожарникарите било освободено.

Дунавската градина е първият обществен и дунавски парк на територията на България. Паркът е създаден преди около 100-150 години. За първи път се споменава във вестник „Турция“ през 1870г. Той е прекрасно място за разходка, има красив изглед към река Дунав и множество места за игра на малките деца.

Очарованието на парка се крие в останките на старинните крепости, които са разположени в непосредствена близост. В Дунавската градина могат да се видят някои уникални дървесни видове, които са защитени и са уникални по рода си. Отбелязани са с табелки, за да се различават от останалите дървета. Дунавската градина е място, което си заслужава да се види.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/