in

Всички са „луди“ по вода с лимон. Защо е толкова полезна

Снимка: Pixabay

Както е известно много знаменитости обичат да експериментират с храна и напитки. Един от примерите е лимоновата вода Дженифър Анистън я пие гореща, а Жизел Бюндхен – хладка. Наоми Кембъл я поема с пробиотици, а Джо Роугън от време на време я пие с хималайска сол и лют червен пипер.

Бионсе инвестира в диетична линия с нея през 2022 г., като по този начин става, според изявлението на главния изпълнителен директор на компанията, „част от семейството на Lemon Perfect“, предаде Дарик.

В продължение на години лимоновата вода (вода с изстискан в нея сок от лимон) е основна част от сутрешната рутина на знаменитостите, привлекателен и достъпен символ на желаното здраве. Предполагаемите ползи от нея са безброй, според съмнителни онлайн статии и ТикТок с изкуствен интелект:. тя детоксикира

Подобрява състоянието на кожата! Балансира рН на организма и подпомага отслабването! Изтъкваните предимства на този прост еликсир са толкова всеобхватни, че е трудно да си представим, че някой човек на Земята някога е изпитвал консумирайки я нещо по-малко от върховно усещане за физическо здраве, освен може би тези с алергии към цитрусови плодове.

Дали обаче всичко това е вярно? Какви са всъщност ползите от лимоновата вода?

„Лимоновата вода няма да ви навреди“, казва д-р Деби Фетър, доцент в катедрата по хранене в Калифорнийския университет в Дейвис. „Дали е чудотворна напитка? Вероятно не“.
Фетър казва, че една от основните ползи за здравето от лимоновата вода е, че тя може да подпомогне по-добрата хидратация.

Публикувано от Росен Ивов

Росен Ивов е завършил Софийски университет "Св. Климент Охридски". Защитил е научна степен доктор в научна област: Социални, стопански и правни науки. Професионално направление: Социология, антропология и науки за културата.