in

Спипаха двама пияни шофьори в Шумен: Взеха им автомобилите

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Шумен съобщават за медия „Нова Варна“, че са били задържани двама пияни шофьори.

Малко след 19 часа снощи екип на сектор „Пътна полиция“ сорял за проверка на ул. “Средна гора“ в Шумен водач на Фолксваген „Шаран“ с шуменска регистрация.

Автомобилът бил управляван от 78-годишен шуменец. Лъхал на алкохол. Изпробван бил с дрегер, отчетени са 1,34 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, автомобилът е приобщен към образуваното бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК.

Малко преди 03:00 часа на 27 октомври екип на пътна полиция спрял за проверка на бул. “Мадара“ в Шумен водач на Мерцедес „Вито“ с чужди табели.

Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 32-годишен мъж, гражданин на Естония. Изпробван бил за шофиране след употреба на алкохол.

Отчетени били 2,19 промила в издишания въздух. Тестът с дръг чек отчел наличие не бензодиазепин. Дал е кръвна проба за анализ.

Автомобилът е иззет и приобщен като веществено доказателство по образуваното бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ и чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.