in

Вицепрезидентът: Гласувах с убеждението, че с моя глас намалява тежестта на изборната търговия

Снимка: Президентство

Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни правото си на глас днес и изрази надежда след поредните предсрочни избори да се състави силно политическо правителство.

„Гласувах с убеждението, че с моя глас се намалява тежестта на изборната търговия. Призовавам всички български граждани да упражнят правото си на глас“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, след като гласува на предсрочните избори за Народно събрание.

На въпрос дали властите са направили достатъчно, за да спрат купения и контролиран вот, вицепрезидентът посочи, че предстои да се види дали зад шумните акции стоят реални резултати. Тя заяви, че не е оптимист, че ще се посочат реалните купувачи на гласове.

Снимка: Президентство

Вицепрезидентът изрази надежда след изборите да се сформира силно политическо правителство. „Има такава реална възможност при преговори, ясно очертана програма и силни лидери. За да се излезе от политическата криза, трябват политици силни лидери“, подчерта Илияна Йотова. Запитана за формулата с равноотдалечен премиер, предлагана от една от политическите коалиции, тя заяви, че това е вариант, с който политиците ще се опитат да заблудят гражданите защо не влизат в коалиция и не искат да управляват.

Вицепрезидентът гласува с машина. „Имаше доста опити да се всее съмнение в машинното гласуване, но аз съм убедена в него“, посочи Йотова.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.