in

Президентът: За да имаме устойчив и жизнеспособен парламент и ефективно редовно правителство, е важно тези две институции да имат съответната легитимност

Кадър: БНТ

И държавният глава Румен Радев упражни правото си на глас в предсрочните избори за Народно събрание, които се провеждат днес (27 октомври, неделя).

За да имаме устойчив и жизнеспособен парламент и ефективно редовно правителство, е важно тези две институции да имат съответната легитимност. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след като упражни правото си на глас в предсрочните избори за Народно събрание. Държавният глава подчерта, че е важно да се гласува и призова българските граждани да участват в изборите.

В отговор на въпрос президентът посочи, че след изборите ще поиска мнението на парламентарно представените партии и ще даде възможност в спокойна обстановка те да обмислят възможностите за съставяне на редовно правителство.

По думите на държавния глава резултатите от изборите ще покажат дали МВР се е справило с купения и контролиран вот като обърна внимание на т. нар. критични секции и посочи, че този проблем не е само на министерството. „По места се полагат усилия, има създадена организация, но въпросът е доколко тези усилия се ръководят от почтени цели“, каза още Румен Радев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.