in ,

Има проблем с машини за гласуване във Варна

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Стана ясно, че са били установени проблеми с машини за гласуване в изборни секции в град Варна.

Между 100 и 130 души са упражнили правото си на вот на балотажа за кмет на район „Одесос“ в Основното училище „Йордан Йовков“ във Варна. В две от секциите там е имало проблем с машините, съобщава Радио Варна.

Още в началото на деня едната от тях не се е включила, но след намеса на поддържащата фирма машината е заработила и до този момент не е спирала.

При другата машина в друга от секциите в това училище се е разпечатала бяла хартия и към момента не работи.

„Машината работеше добре в началото, след това обаче се появи проблем и отказа да издава бюлетини на гражданите. Написахме протоколи, а гласоподавателите гласуваха с хартиена бюлетина“, обясни председателят на 55-а СИК в ОУ „Йордан Йовков”:

Машините в 20-а секция в СУ „Димчо Дебелянов“ не работят, там се гласува само с хартиена бюлетина.

Проблеми с машините за избор на районен кмет има в 107-а секция във Втори корпус на Икономическия университет, където машината не дава разписка на гласоподавателите и те дават своя вот с хартиена бюлетина.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/