in

Прогноза от НИМХ за седмицата: Ето кога идва студ

Снимка: Pixabay

От НИМХ (Националния институт по метеорология и хидрология) представиха своята прогноза за времето в България за следващите дни. Очаква се студен въздух да нахлуе у нас в неделя (3 ноември).

Оттам посочват, че в сряда и четвъртък облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 15° и 20°.

В петък облачността в много райони ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните ще останат без съществена промяна.

В събота вятърът от северозапад ще се усили. Ще преобладава слънчево време. Ще бъде и малко по-топло с максимални температури между 17° и 22°.

В неделя с ориентиране на вятъра от север ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. Температурите ще са с малък дневен ход, максималните в по-голямата част от страната – между 10° и 15°.

В понеделник вятърът ще остане със северна компонента, но ще отслабне. Облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще се понижат и минималните температури.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/