in

Финансовият министър обяви предвижда ли се увеличаване на данъците за догодина

Кадър: Нова телевизия

Служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова обяви след извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), че Министерство на финансите не предвижда увеличаване на данъците за догодина.

Разработени са редица приходни и разходни мерки, така че салдото в хазната да бъде до 3% дефицит от БВП на начислена основа, заяви още Петкова, цитирана от БНР.

Днес тристранката се събра на извънредно заседание в Министерски съвет, на което да обсъди промени в данъчните закони за 2025 година, предложени от служебния кабинет.

Четири са законопроектите – за промени в Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), за промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), за промени в Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) и за промени в Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Промените, които се предлагат, са основно технически, свързани с прилагането на европейски директиви и изисквания на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), както и свързани с необходимостта от прецизиране на нормативната уредба, предава БГНЕС.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/