in

Именит варненски художник получи голямо признание

Снимка: Община Варна

Именитият български художник проф. Стоимен Стоилов беше отличен с почетен знак на кмета с лента. Наградата се връчва за приноса на проф. Стоилов към родния му град и по повод 80-годишнината на художника.

Проф. Стоилов, с дългогодишната си работа и забележителното си творчество, безспорно е допринесъл за голямото изкуство, не само за града ни, но и за България и за целия свят.

Варненският художник има голям принос в създаването на варненската емблематична „Фабрика Вулкан“ в далечната 1975г., която се превръща в дом на варненската художествена общност и в едно от най-добрите графични средища у нас.

Снимка: Община Варна

Безспорни са и заслугите му в създаването на Международно биенале на графиката във Варна, което през следващата година ще отбележи своето 23-то издание.

Стоимен Стоилов, който от години живее и твори във Виена, благодари за големия интерес към работата му и за топлото българо-австрийско приятелство, родило редица художествени проекти през годините.

Радвам се, че талантливи млади хора ръководят днес Варна, пожелавам им голям успех, да развият материалната база за излагане на изкуство и да се погрижат за интересите на града. Надявам се до оставите нещо добро за Варна и благодаря за хубавите думи и високата оценка за работата ми, каза от своя страна Стоилов.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/