in

Челна катастрофа затвори временно пътя София – Варна: Има загинал

Снимка: Pixabay

Тежка катастрофа на пътя София – Варна беляза днешния ден. Инцидентът се е случил в участъка на Пушевски кантон.

Там е имало челен удар между лек и товарен автомобил, като заради инцидента временно е затворен пътят.

Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Велико Търново.

Произшествието се е случило около 15:15 часа, предава БТА.

По първоначална информация е загинал водачът на лекия автомобил.

Екипи на полицията пренасочват движението на леки автомобили по обходен маршрут през Павликени и село Вишовград.

Товарните изчакват на място, уточняват от полицията.

От пресцентъра на ОДМВР – Велико Търново съобщават и за следните случаи от вчерашния ден:

Солидно почерпен водач, установиха служители на РУ – В. Търново. Снощи около 19,30 ч. в областния град е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 49-годишен от Г. Оряховица. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 3,56 промила. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – В. Търново и Стражица. Вчера при проверка на 20-годишен от В. Търново е намерено и иззето пликче, съдържащо растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на амфетамин. Младежът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство. Същия ден в Стражица е извършена проверка на 18-годишен от с. Камен. В него е намерено и иззети топче, с тегло около 1 грам, съдържащо растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис и саморъчно свита цигара. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 283 граждани, от които 125 за употреба на алкохол и 216 автомобила, от тях 46 товарни. Репатрирани са 17 автомобила. Съставени са 14 акта и са наложени 50 глоби по фиш. Заснети са 8 видеоклипа за скорост.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/