in

Кой държи правата върху Господ?

Текстът на тази карикатура е: „Ако Мохамед се върнеше…. „Аз съм пророкът, глупако“ ще каже той. „Млъкни, невернико“ ще отговори „неговият“ воин и ще пререже гърлото му.

karikatura mohamed

Къде е Бог тук? Къде е Бог във всяка фанатична глава? Няма го. Няма го защото там, където му е мястото, я има само нашата представа за него. И християните имаме подобен проблем. Ако днес дойде Исус, Божият син, колко от нас ще го разпознаят и колко ще му обърнат гръб, само защото не отговаря на техните представи за него? Всъщност, това един път вече се е случило – Христос, чаканият Месия за юдеите, дойде и те го разпънаха на кръста.

Затова нека не се питаме, къде е Бог в такива моменти. Бог го няма, защото сме го изгонили. Категорично и с мисълта, че му служим. И това даже е само единият случай. В другия случай, какъвто е този с политическото използване на религията, тези, които го правят, са болезнено наясно, че Бог го няма в действията им и само използват името му, без да имат право на това.

Впрочем…. кой има право върху Господ? Човешкото нахалство е направо безгранично. Затова е и безгранична мъката на този свят.

Човешката арогантност е направо жалка и достойна за презрение.

Война, която ще потопи човечеството в кръв, не е война в името на Бога. Войната, която ще потопи човечеството в кръв, е война в името на Смъртта.

Смъртта мултиплицира смърт. Толкова е просто. Уви, явно не за всички. А може би просто не им пука?

Публикувано от Дамян Дамянов