in

Денят започва с….. 7 цитата за живота и любовта

spokoistvie, mir (Small)

Ако сте прочели първа част и сме успели поне малко да ви разведрим още от сутринта, тогава отново сте попаднали на правилната страница. Петък е и за всеобща радост, това е последният работен ден от първата седмица на 2015-та година. Настъпва уикенд, през който се надяваме, че ще релаксирате и ще се отдадете на дейности, които ви доставят удоволствие. И тъй като четенето е полезно хоби, в тази статия решихме да съберем 7 интересни цитата от различни автори.

1.“Наопаки“ – Лари Краб

Създадени сме да обичаме и когато обичаме, нещо добро се развива вътре в нас. Чувстваме се чисти, богати, цели. Концентрираме се по-малко над собствените си чувства и ставаме по-загрижени за живота на другите.

2.“Отнесени от вихъра“ – Маргарет Мичъл

Животът не е длъжен да ни предостави онова, което очакваме. Вземаме от него, каквото ни дава и трябва да сме благодарни, че не е по-лош отколкото е.

3.“Мечо Пух“ – А.А. Милн

Обещай ми винаги да помниш – ти си по-смел, отколкото вярваш, че си; по-силен, отколкото изглеждаш; по-умен, отколкото мислиш.

4.”Хари Потър и огненият бокал“ – Дж.К.Роулинг

Ако искаш да разбереш истинската същност на човек, наблюдавай как той се отнася към по-слабите от него, а не към неговите равни.

5.“Сън в лятна нощ“ – Уилям Шекспир

Любовта не гледа с очите, а със съзнанието. Затова се казва, че тя е сляпа.

6.“Четирите живота” – С.С.Люис

Приятелството не е нужно, както и философията, както и изкуството .. нямат значение за оцеляването ти. Но по-скоро е едно от онези неща, които дават смисъл на самото оцеляване.

7.“Часовников ангел” – Касандра Клеър

Човек винаги трябва да бъде внимателен с книгите и това, което се съдържа в тях, тъй като точно думите имат силата да ни променят.

 

Готови ли сте да се отдадете на някоя интересна книга в следващите свободни дни? В случай,ч е все още не сте я избрали, горните предложения могат да привлекат вниманието ви.

 

Виолета Стефанова

Публикувано от Дамян Дамянов