in

Ученички се изгавриха с Апостола. Една от тях сочи среден пръст към Васил Левски

Четири тийнейджърки са се щракнали пред бюст паметник на Апостола на свободата в училищен двор, като една от тях сочи среден пръст към Васил Левски

uchenichki

Четири тийнейджърки разбуниха духовете в социалните мрежи, след като разпространиха снимка, на която се кекерчат в неприлични пози пред паметник на националната светиня Васил Левски, пише в. „Всеки ден“. Момичетата, чиято самоличност остава неразкрита, са се щракнали пред бюст паметник на Апостола на свободата в училищен двор, като една от тях сочи среден пръст към Васил Левски пред ухилените физиономии на приятелките си. Снимката предизвика бурна реакция на хиляди във фейсбук, сред които и националиста Павел Чернев. Някогашният депутат от „Атака“ също разпространи фотографията, наричайки непълнолетните момичета „проститутки“.

По-сдържани коментатори пък определиха деянието на ученичките като естествена реакция след оправдателната присъда на протестъра Асен Генов, който бе оправдан от съдийката Мирослава Тодорова заради това, че оскверни паметника пред централата на БСП на „Позитано“, боядисвайки го в розово. В скандални мотиви за оправдателната присъда съдийката окачестви действията на Асен Генов не като вандалски акт, а като израз на политически протест.

Източник: novini.bg

Публикувано от Дамян Дамянов