Категории: Други

Скандал във Варна! Протест пред Интернационал – к.к.Златни пясъци за неизплатени заплати! (СНИМКИ)

Реклама

Днес в 13.00ч. бивши работници на фирма – наемател в хотел Интернационал – к.к.Златни пясъци, излязлязоха на протест пред хотел Интернационала, заради неизплатени заплати. Снимки: Нова Варна. По информация на Нова Варна в хотела в момента са взети множество студенти, които са на „неплатен стаж“ и биват карани да „изхвърлят боклучите“ и други дейности от работата на хотела. 

От администрацията на хотела се свързаха с екипа на Нова Варна и обясниха, че хотела има сключени договори с висши учебни заведения и посочената по горе информация от Нова Варна не е коректна.

От Нова Варна официално се извиняваме на хотел Интернационал за неточностите в посочената информация от практикуващите студенти. Ето и отговорът на Хотел Интернационал:

„Студентите, които в момента пребивават в Хотел Интернационал, са тук по силата на Договор за партньорство при провеждане на практическо обучение на студенти от Висше Училище Международен Колеж Албена. По силата на конкретния Договор, студентите провеждат практическо обучение в различни оперативни звена на Хотела, според установени график и програма, под ръководството и контрола на служител на обучаващата организация (в случая – Интернационал АД) и при наставничеството на преподавател от Висшето Училище.
С тази и други инициативи, се надяваме, че допринасяме за развитието и израстването в професионално отношение на младите специалисти в туризма, които често заявяват своето желание да продължат кариерното си развитие, при нас.“

Също така стана ясно, че некоректен работодател е фирма „Венчелоти“ ЕООД според Хотел Интернационал

Бившите служители имат следните искания:

– пълно изплащане на дължимите им заплати.
– извършване на пълна проверка от Община Варна на дейността на нощен бар в хотел Интернационал;
– извършване на пълна проверка от Инспекцията по труда на дейността на нощен бар в хотел Интернационал и в частност за постоянната практика да се заблуждават работниците, че ще бъде подписан трудов договор в нарушение на чл.61, ал.1, чл62, ал.1, чл.63 от Кодекса на труда;
Бившите служители имат намерението да запознаят медиите и обществеността за методите, с които си служи наемателя на Нощния бар за привличане на служители и последващото им неплащане на договореното трудово възнаграждение.

Протестиращите имат намерение да сезират Прокуратурата срещу г-н Иво Маринов за създаването на невярна представа на множество лица, че е наемател на Нощния бар в хотел Интернационал и че ще заплати определена сума за извършената от
тях работа в бара.

На протеста присъстват потърпевши лица и техните близки. Идеята е този протест да се превърне в обществена проява не само срещу въпросната фирма, а срещу некоректните работодатели в България като цяло.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Лидерът на гръцка националистическа партия скъса Преспанския договор

В отговор на кризата в отношенията между Атина и Скопие, лидерът на гръцката националистическа партия…

преди 24 минути

Нова идея на хоризонта: Ще пътуват ли безплатно в градския транспорт на Варна всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания?

Във Варна общински съветници са дали предложение всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания…

преди 39 минути

Извънредно: Атентат срещу премиера на Словакия

Стана ясно, че премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил прострелян и ранен. Имало е…

преди 53 минути

Изумително: Учени откриха гигантска газова планета, пухкава и лека като захарен памук

Астрономи откриха нова газова планета. Тя е по-голяма от Юпитер и изненадващо пухкава и лека…

преди един час

Осъдиха мъж във Варна, откраднал чужда кола и хукнал към Аспаруховия мост

38-годишен е бил осъден за противозаконно отнемане на чужд автомобил и държане на марихуана. Това…

преди 2 часа

Извършени ли са строителни измами на територията на област Варна?

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна се провежда разследване за извършени строителни измами, ощетили…

преди 2 часа