in

Рекетира ли община Варна концесионерите на варненските плажове? (ДОКУМЕНТИ)

Фирми на концесионери на плажните  ивици във Варна и в ,,Свети Свети  Константин и Елена“ недоволстват от таксите които Община Варна събира от тях като собственици на обекти и рекламни табели.

Концесионерите са пуснали писмо жалба, с което искат да се отменят таксите за част от обектите, които стопанисват, с мотива че общината формира недопустимо метода си за определяне на таксите. Не само това, но и извозването на боклука освен, че не е както трябва се формира цена, която е меко казано много висока.

Тези обекти не извършват пряка търговска дейност и не генерират печалба. За подписалите искането за отпадане на таксите не е от значение това, че тези обекти се водят задължителни и спомагателни за цялостната дейност по концесия на плажовете, което в цялост  е с комерсиална цел и генерира печалба.

С  писма : PД 15004874BΠ‐003BH/23.02.2015「 . PД 15004874BΠ -003BH/15,05.2015「 . подписани от управителите на концесионерните дружества се иска отпадане на таксите за преместваемите обекти и таксите за сметоизвозване към тях.

Писмата с исканията са адресирани до Кмета на Община Варна, Председателя на Общински Съвет Варна, до председателя на Правната Комисия, и до комисията по туризъм.

Писмата са подписани от :

СвСв Констатин и ЕленаХолдинг АД

Лазурен Бряг 91 ЕООД

АЛЕЯ Първа ЕАД

Камбана ЕООД

ФАМИЛИЯ ЕООД и др.

Ето и документите:

pdf

Публикувано от Дамян Дамянов