in

Украинец възмутен от присъда в България, в родината му си карали пияни

Украински гражданин, спипан да шофира в пияно състояние товарна композиция по републиканската пътна мрежа обжалва наложената му от първоинстационния съд в Казанлък едногодишна условна присъда, пише „Монитор“.

Хванатият да управлява тежкото „Волво“ на 31 октомври м.г. с 1,83 промила алкохол атакува наказанието с аргумента че в родината му това деяние не е криминализирано , а наказанието било най-много парична глоба.

Той оправдал „криволиченето“ по републиканския път край град Гурково с тежкото си психично състояние, в което изпаднал след получаването на новината , че майка му е на смъртно легло.

Очаквано съдиите в Стара Загора отказаха да възприемат защитната теза на пияната „братушка“ и потвърдиха решението на казанлъшките си колеги. Те наложили и допълнителна глоба от 500 лв.

Междувременно спипана да шпори из града под въздействие на алкохол старозагорка се размина с решетките , след като сключи споразумение с прокуратурата.

Елена П. била хваната да управлява личния си „Мерцедес 190 Е“ с 1,74 промила алкохолно съдържание в издишвания въздух на 3 октомври .За нарушението тя е осъдена на 6 месеца затвор при 3-годишно отлагане на изпълнението и на 100 лв глоба.За следващите 7 месеца заралийската шофьорка ше трябва да забрави за педалите и волана.

Публикувано от Дамян Дамянов