in

Ето какво отговориха БДЖ относно снежния вагон (СНИМКИ)

Днес един и същи подател се обръща към възможно най-много медии с фотографии от замразени вагони и текст, който гласи:

„Вагоните по трасето София – Мездра са проходими при зимни условия, няма страшно. Малко е пестено от опесъчаване, ма поне влакчето дойде само с 30 мин. закъснение. На тия в обратната посока, влакът им изобщо не дойде.
Ивайло Московски, кво прайм брат?“

Показваме и кадрите, които са приложени. БДЖ направи незабавна проверка по случая и това са резултатите:

Снимката на вагон с навявания от сняг в коридора, по вратата на вагона и във връзката със съседния вагон е от композиция, пристигнала с нощния влак Варна-София. В този вагон не са пътували хора. На Централна гара София, при подготовка на състава за обратно отпътуване за Варна, служителите са установили, че в този вагон има повреда в отоплението, както и оставени отворени врати и прозорци на купета.

Веднага е издадена диспечерска заповед номер 423 с която бързият влак 2611 от София за Варна е заминал с намален състав – т.е. повреденият вагон е изваден от състава на влака за извършване на ремонт.

Ако снимката е направена по време на движението на нощната композиция, влакът е бил на Мездра около 6 ч. сутринта и съответно няма дневна светлина.
Имейлът, получен на нашата поща от първата медия, поискала коментар, е изпратен в 12,16 минути, а влакът е пристигнал на гара Мездра 4 минути по-късно, в 12,20 ч.

Всъщност снимката е направена в София неизвестно време преди започване на технологичните процедури по подготовка на влака за заминаване и в този период в композицията не би трябвало да има нито един пътник.
Повреденият вагон не е пътувал с въпросния влак, което можем да удостоверим с задължителните документи, придружавали влака.

Публикувано от Дамян Дамянов