in ,

Какво се случи с даренията за пенсионерите във Варна и кои са „виновни“? (СНИМКИ)

Напоследък от медиите постоянно разбираме за фондации и големи организации, които изкарват пари на гърба на хората и си служат с измама.

На пук на всички тях, тези младежи скромно, но категорично доказаха, че всеки може да бъде полезен в своя живот и да помогне на някого.

Основни „виновници“ за организирането и координацията на „Подай ръка за Великден“ са Цветан Георгиев, Диана Митева и Вили Цанова, но плътно до тях застава всеки един, който е помогнал дори с 1 хляб, дори с 1 лев.

Това, което ги мотивира, е изконното човешко право на справедливост и съпричастност.

Те не търсят популярност, дори отказват много други медийни изяви.

 „Страхуваме се, че ако инициативата придобие прекалено голяма популярност, няма да успеем да се справим с темпото, не сме много хора и не искаме излишно вдигане на шум в такъв мащаб. Правим го от сърце за най-бедните.“

Решихме да ви разкажем продължението на ПЪРВАТА СТАТИЯ – какво успяхме да постигнем заедно с „Подай ръка за Великден“.

След като миналата година нахраниха 110 пенсионери, тазгодишната кампания беше повече от успешна – 230 пакета с храна и топъл обяд получиха около 250 пенсионери.

Цветан Георгиев за инициативата, пред „Нова Варна“:

„Имаше голяма суматоха, много хора имаше, но организацията ни се получи добре – не останаха хора с празни ръце. Пакетите бяха достатъчни всеки човек да не се притеснява за насъщния един месец, имаше и разплакани пенсионери.
Призовавам хората да са по отворени към подобни инициативи – всяка година ще правя такава и се надявам със всяка година да удвояваяваме резултата. И благодарим много за доверието!“

Ние, от „Нова Варна“, също благодарим, че има хора като вас!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/