in

Трима младежи от Варна влизат в затвора, заради побой след дискотека

Всеки от подсъдимите по делото получи наказание от по 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. 23-годишният Г.Г., който има предходна съдимост, следва да търпи наказанието си ефективно в затвор, при първоначален строг режим. Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд Варна, за „Нова Варна“.

По отношение на двамата му съучастници – 24-год. С.Д. и 22-год. Х.Д., изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът възникнал през нощта на 27 срещу 28 ноември 2012 год. в централната част на Варна. В ранните сутрешни часове в района на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Пирин“ групата от петима младежи се прибирала пеш от дискотека, докато тримата подсъдими се придвижвали с лек автомобил.

На младежите в колата им се сторило, че движещата се навън компания момчета се смеят и подиграват по техен адрес. Единият от подсъдимите слязъл от колата и последователно ударил с юмрук две от момчетата. В побоя се включили и намесили другите му двама съучастници.

След нанасяне на множество удари и ритници към цялата група, тримата подсъдими се качили в колата си и избягали.

В резултат на нанесения в съучастие побой по хулигански подбуди един от пострадалите получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кости с изкривяване на преградата и постоянно разстройство на здравето.

Останалите четирима получили леки телесни повреди с различни травматични увреждания, обусловили временно разстройство на здравето.

Тримата подсъдими младежи бяха осъдени да заплатят солидарно по предявените по делото граждански искове обезщетения за неимуществени вреди в общ размер на 15 000 лева, както и направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов