Варненец с полезен съвет за организацията на движение по Аспарухов мост

Снимка: facebook
Снимка: facebook

Млад мъж от Варна намери решение на актуалния тези дни проблем със задръстванията на Аспарухов Мост. Той даде полезен съвет под формата на публикация в социалната мрежа. Ето какво сподели той:

Втори ден след възобновяването на така жадуваният от нас ремонт и вече са ясни две неща: Организацията за движение, което “уж” са планирали добре е абсурдно.

Абсолютно нищо не е организирано, просто са затворили по едно платно, поставили са няколко знака и това е цялата организация. Второто нещо, което стана ясно е, че отново ще разчитаме само на себе си за решаването на проблема и никой няма да помисли за нас.

Разликата този път обаче е голяма. И то много голяма, защото докато при първият етап ощетените бяха само тези, пътуващи към Варна, то сега центърът на града се задръства, заради тези пътуващи към квартала и близките местности.

Много ми е интересно кой отговаря за организацията, кой не е положил грам усилие да размърда мозъчните си клетки и да помисли малко “аджеба” какво ДЕЙСТВИЕ може да предприемем, че да предотвратим хаоса от миналата година?

Еми НЕ, няма мислене и този път, че на кой му се мисли в такива времена? Ще вземе нещо да се разболее, айде бе.

Някой от Вас знае ли кой отговаря за тази организация? Към кого трябва да се обърнем за да им дадем малко акъл за това как да си преорганизират необмислената работа?

Докато обсъждахме с роднини положението на моста стигнахме до едно интересно и много просто решение, което с елементарни усилия би облекчило двойно трафика.
Дано има някой от тези идиоти, отговарящи за тази недосмислица, че да реши да си напрегне мозъчното вещество.

Края на платното на моста към центъра се разклонява в 3 ленти (новата част) и съвсем спокойно може да се отдели крайната лява лента за разтоварване на движението от центъра към Аспарухово. Вярно, леко ще се натовари движението в посока Варна, но няма да е толкова осезаемо, все пак си остават две ленти.

Единствената манипулация, която трябва да се предприеме е да се отрежат по 3 метра от двете мантинели, които съм отбелязал на снимката, за да може крайната лява лента в платното към Аспарухово да преминава и използва крайната лява от другото платно.

И в началото на моста се режат още 3 метра от мантинелата за да могат да се включат отново в неремонтиращата се част на моста. Така ще има две ленти, които непрекъснато ще се изливат към Аспарухово (крайните лява и дясна) и единствено средната ще си остане затворена. Елементарно, не мислите ли?

Не вярвам да оставят два месеца града в пълен хаос, в какъвто се намира сега. Дано има решение, не ми се търпи това тяхно безхаберие отново.

Снимка: Facebook

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Официално! Обявиха дали питейната вода във Варна е чиста

От понеделник променят маршрута на автобусна линия 109