Пастирът на шуменското село Сини вир, съден за убийство на свой съселянин обжалва присъдата

На въззивна проверка днес пред Варненския апелативен съд е присъда на Окръжен съд – Шумен(ОСІШумен), произнесена спрямо Осман Емин, признат за виновен за убийството на свой съселянин. През януари тази година, при условията на съкратеното съдебно следствие първата съдебна инстанция присъди 11 години и 4 месеца затвор за 55 годишния Емин от с.Сини вир, убил на 14 ноември 2015 година Юксел Сабри. Пред ОС-Шумен Осман е признал вината си, но е отрекъл да е извършил умишлено убийството.

Припомняме, че във фаталния ден двамата мъже се видели на тържеството, което селският кмет дал заради избирането си на поста. 55 годишният пастир Осман си тръгнал пръв от банкета и по пътя към дома си бил настигнат от Юксел. Мъжете имали конфликт заради жена от селото, с която всеки един от тях имал преди време връзка. Юксел настигнал овчаря на кръстовище близо до залата, където празнували и сблъсъкът между тях ескалирал. Притиснат до тухлена стена, Осман започнал да замеря 52 годишния си съселянин с тухли. Стоварил с всичка сила камък върху гърдите му и си тръгнал. Случаен минувач намерил Юксел в безпомощно състояние, до него била овчарската торба на Осман.

Пострадалият бил отведен в Шуменска болница, но медиците не успели спасят живота му. Имал травми по главата, гръдния кош и бил със счупен череп. Съдебно-медицинската експертиза установила, че причина за смъртта на Юксел била тежката черепно-мозъчна травма.

В жалбата си пред втората съдебна инстанция Осман Емин моли да се промени квалификацията на престъпното деяние от умишлено убийство на деяние, извършено при пределите на неизбежна отбрана. Подсъдимият настоява, че Юксел е предизвикал конфликта между тях и той се опитал да се отбранява. Осман съжалява за стореното и моли да се намали размера на присъденото наказание.
Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона срок.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Darik/ Архив

Ученичка падна от сградата на Езиковата гимназия в Шумен

Снимка: focus-radio.net

В момента! Големи задръствания и “тапи” по варненските булеварди