in

Полицията издирва двама за палежа на ресторант „4 you“ в Слънчев бряг (СНИМКИ)

Снимка: 24chasa.bg

Двама са подпалвачите на ресторант „4 you“ в Слънчев бряг, заснети от охранителна камера на заведението, довериха източници от разследването цитирани от 24 часа.

На записа се вижда как мъжете с качулки на главите вървят към ресторанта, а след минути се отдалечават тичешком.

Все още няма арестувани, текат оперативно-издирвателни мероприятия, каза директорът на ОД МВР Бургас Калоян Калоянов.

Заведението, в което на 8 юни м г. бе прострелян несебърският бос Димитър Желязков, бе запалено около 23 ч. на 20 април.

Припомняме, че по това време в хотела над ресторанта е имало шестима души. Те са били евакуирани от пожарникарите и не са пострадали.

Няма съмнение, че става дума за умишлен палеж – дървената конструкция на ресторанта е залята обилно с лесно запалима течност, най-вероятно коктейл от нафта и спирт. Предполага се. че най-много горивна смес е излята близо до входа на хотела, тъй като фоайето е със сериозни поражение.

Заведението се стопанисва от хора на Божидар Кузманов-Божо Кравата, който в момента е под домашен арест. Срещу него е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група /ОПГ/. Още девет души са задържани по обвинения за ОПГ. а срещу трима от тях има повдигнати обвинения за престрелката на 8 юни м г.

Тогава след скандал между Митьо Очите и Божо Кравата и последвала стрелба бе убит гардът на несебърския бос Александър Александров, а Желязков бе тежко ранен.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов