in

Илон Мъск вкарва първите мозъчни импланти до 4 години

Снимка: chudesa.met

Илон Мъск очаква, че до 4 години новата му компания Neuralink ще е готова с първите мозъчни импланти. Това обяви самият Мъск в интервю за изданието Whait But Why, цитиран от vesti.bg.

Мъск е сред основните инвеститори на Neuralink, като компанията има няколко цели. Дългосрочната е да помогне на хората чрез технологии да подобрят способностите си, за да не изостанат от изкуствения интелект. Краткосрочната цел е да създаде импланти и технологии, които да могат да излекуват или поне намалят драстично симптомите на мозъчни заболявания.

Според Мъск след около 4 години Neuralink ще пусне на пазара технология, която помага на хора преживели инсулт, рак или друго заболяване. Какво точно ще представлява тази технология и какви ще са ефектите от нея, за сега Мъск не коментира. Той казва, че се работи и по имплант, който да е за всеки човек и да бъде като комуникационен интерфейс.

Имплантът ще има система за безжична комуникация и ще позволи на човек да говори с компютри и други хора само чрез мисълта си. Така човекът ще стане част от изкуствения интелект и няма да бъде заменен от него, смята Мъск. Той допълва, че очаква тази технология да е готова до 8-10 години.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов