in

2 години затвор за млад бургазлия, извършил кражба заедно с малолетно момче

Ефективно наказание от 2г. „лишаване от свобода“ получи Цонко Фотев (на 26г. от гр. Бургас). Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Бургас, за „Нова Варна“.

Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че на 04.09.2015г. в с. Свобода, общ. Камено, обл.Бургас, при условията на опасен рецидив и посредствено извършителство, действайки чрез наказателно неотговорно лице- малолетният М.Щ., отнел чужди движими вещи на обща стойност 122 лв. от владението на М.М. с намерението незаконно да ги присвои, като употребил за това сила, изразяваща се в хващане и държане на ръцете на пострадалия- престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и „б“ от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което трябва е одобрено от Окръжен съд – Бургас, ще има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов