in

Екшън в Бургаско! Наематели на незаконни обекти с жива верига спират багерите (СНИМКИ)

Снимка: Флагман.бг

Сериозен отпор на багерите готвят наемателите на незаконни обекти, които все още не са съборени в центъра на Слънчев бряг, пише Флагман.бг.

Акцията започна тази сутрин, като се очаква да продължи и утре.

Предвидените за събаряне обекти са 70.

Наемателите са били предварително предупредени, за да си приберат оборудването.

Според източници хората са платили хиляди левове за наем на търговските обекти, които ще бъдат съборени точно преди старта на летния сезон. Те с мъка наблюдаваха как багерите превръщат в руини магазинчетата им.

На мястото има полиция, която се опитва да усмири тълпата. Търговците обаче заплашиха, че утре ще спират с телата си тежките машини.

„Оставаме на улицата. Тук има стока и инвентар за хиляди левове. Как ще си изкарваме прехраната? Няма да мръднем от тук“, оплакаха се хората.

От Община Несебър са категорични, че всички процедури са спазени и собственикът е бил предварително предупреден за действията им.

От години в района е пълно с обекти със съмнителен статут, които превръщат околностите в същински битак, оплакаха се хотелиери.

Снимка: Флагман.бг
Снимка: Флагман.бг

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов