in

Какво би ни мотивирало да тичаме редовно

Снимка: Pixabay

Има начинът да превърнем спортуването в лесно и често занимание и за това помага приятелската компания, разбира се.

Споделянето на фитнес постижения в социалните мрежи помага на мотивацията за спорт, сочат резултатите от изследването на учени от „MIT Sloan School of Management“ в Кеймбридж, Масачузетс.

Проучаването, анализирало спортните резултати сред над 1 млн. души (пробягали над 350 млн. км за 5 години), сочи, че са социално обусловени – толкова по-високи, колкото по-голяма е компанията, в която тичат.

Публикуваното научно изследване в списание „Nature Communications“ установява, че ефектът е още по-осезаем при мъжете, които се вдъхновявали от приятелите си без значение от техния пол, докато при жените това идвало само от приятелките.

„Самотният бегач на далечно разстояние“ е отживелица, споделяйте спортните постижения с приятелите си и се мотивирайте взаимно за здравословен начин на живот!

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов