in

Учени ни съветват да пием джин

Латвийски учени установиха, че джинът ускорява метаболизма, като кара тялото да изгаря повече калории, цял час след като сме изпили коктейла си.

Ефектът вероятно се дължи на богатите на антиоксиданти плодове от хвойна. Те са естествен диуретик и са много полезни срещу подуване на корема. Хвойната намалява и възпалението на артериите, съобщи в. „Дейли мейл“.

Учените от университета на Сигулда са работили с мишки. Метаболизмът на гризачите, които получавали редовно дози джин, се ускорил със 17 процента.

Предишно изследване от 2008 г. показа, че джинът с тоник е най-безопасната алкохолна напитка за болните от диабет тип 1 заради полезния ефект на хвойновите плодове върху артериите.

Всички ползи от джина обаче ще бъдат неутрализирани, ако коктейлът е направен с тоник с много хинин или захар. За да бъдат избегнати допълнителните калории, джинът трябва да бъде разреден с диетична напитка, а за повече аромат към него да се добави розмарин, босилек или резенче краставица.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов